Bags.BG
Bags.BG
Ново производство на предпазни продукти
banner-blog-v3-jpg-9vgp
Екстрапак продължава развитието на продуктите за персонална защита под бранда Extra-Protect. Наскоро започнахме производство на медицински маски Type IIR, бонета от нетъкан полипропилен и калцуни от MDPE.

EP Hygitex Mask IIR
Съгласно стандарта EN14683, Type IIR е най-високото ниво на защита за медицинска маска. Освен добрите си филтриращи способности, към тези маски има и изискване за защита от пръски, затова често се наричат и хирургически маски. Образци от нашето производство бяха тествани в белгийската лаборатория CENTEXBEL където покриха всички изисквания. Освен маските, ние произвеждаме и основните материали за тях. В нашата заводска лаборатория следим най-важните им параметри.

Медицински маски или FFP2?
Съгласно публикуваните в Интернет научни изследванията, които сравняват медицинските маски и FFP2 респираторите, в болнични условия извън инфекциозните сектори, медицинските маски и респиратори показват еднакви резултати в предпазването на персонала. В същото време респираторите са много пъти по-скъпи от медицинските маски. При общественото използване, това би довело до по-рядката смяна на респираторите в сравнение с маските, което ще намали по-добрите им предпазни свойства. Това означава, че за масова употреба трябва да се препоръчват сертифицираните медицински маски, а не респираторите. За повече информация и връзки към научните изследвания - вижте статията в нашия блог: Какво трябва да знаем за маските?

Калцуни и шапки
След като миналата година Екстрапак пусна автоматични линии за производство на HDPE ръкавици и LDPE престилки, тази година към продуктовата си гама добавихме и MDPE калцуни и бонета за коса от нетъкан полипропилен. Освен самите продукти, Екстрапак произвежда и основните материали, необходими за тяхното производство.

При интерес към големи количества санитарни изделия - моля изпратете ни запитване, а малки количества може да закупите от дистрибуторите ни или да посетите онлайн-магазина ни:

https://shop.bags.bg/A/g/PPE

Добавете коментар

 Име
 Имейл
 Сайт