Bags.BG
Bags.BG

Екстрапак ООД е водещ производител на чанти и опаковки

 
ЕКСТРАПАК ООД е създадена през 1995 г. от петима млади и предприемчиви българи, които полагат основите ѝ и обединяват усилия да превърнат фирмата в най-добрия производител на чанти и опаковки в България. Днес това вече е факт, но екипът не спира да се стреми да обогатява своето портфолио от продукти и да повишава качеството им.
 
В годините след създаването си Екстрапак многократно увеличава производствения капацитет и разширява мрежата от представителства във всички големи български градове. Основната част от печалбата фирмата и до днес реинвестира в квалифициран персонал и високотехнологично оборудване.

Първия си модерен завод Екстрапак пуска в експлоатация през пролетта на 2001 г. Той се намира в западната промишлена зона на гр. Велико Търново.
Zavod1

Офисна и логистична база в град София фирмата открива през 2004 г.
EP-Sofia

Завод №2 на Екстрапак - построен близо до Велико Търново - започва работа в края на 2009 година.
Zavod2-1

В края на 2016 г. започна работа и третия завод на Екстрапак ООД, в който се произвеждат нетъкани полимерни платове - spunbond и meltblown, намиращи приложения в много области на индустрията.
Zavod3-2

Към 2024 г. Екстрапак има повече от 700 души персонал, и над 65% от продукцията се изнася за клиенти от Западна Европа.

Днес мисията на ЕКСТРАПАК е да бъде водещ европейски иноватор в производството на опаковки. Съчетавайки най-новите технологии в полимерите, хартията и текстила ние създаваме продукти, които допринасят за успеха на нашите клиенти, и в същото време имат минимален екологичен отпечатък. Като един от големите работодатели в България, ние се стремим да подобрим живота в страната чрез инвестиции и помощ за местната предприемаческа общност.

Екстрапак притежава сертификати по редица международни стандарти, сред които са ISO 9001, ISO 14001, FSSC 22000 , FSС® и др.

Фирмата членува в Българската Стопанска Камара, в Българска Асоциация "Полимери" и в Sourcing.BG.

Вижте кратко видео представяне: