Bags.BG
Bags.BG

Технологии и оборудване


Екструдиране на фолиа

Extrusion
В заводите на Екстрапак полимерните гранулати се преработват чрез балонна екструзия. Като резултат се получават фолиа и ръкави с различна дебелина, размери, оцветяване и др. свойства. Фирмата разполага с множество екструдери и ко-екструдери за полиетилен, като основната част са произведени от CMG Srl.

Флексопечат

Soma
Висококачественият флексопечат се осигурява от 10 машини, половината от които с централен опорен цилиндър. Най-новите машини за печат са Soma Optima 2. За производство на клишетата се използва технологията Kodak Flexcel NX.

Рециклиране

Erema-Recycling
Рециклирането на полимерни отпадъци осигурява евтина суровина за Екстрапак. Качеството на получения материал е гарантирано от технологията на австрийската фирма Erema.

Ролно ламиниране

Solventless-Lamination
Слепването на материали, навити на рула, хартия, фолиа или платове - се извършва чрез технология с дву-компонентно лепило. При нея не се използват разтворители, което помага за опазването на въздуха и водата.

Разролване на фолиа и хартия

Slitting
Навитите на руло материали се разцепват и обрязват прецизно на точно определени ширини с машини, наречени слитери.

Конфекциониране на полимерни опаковки

bag-making
Екстрапак разполага с голямо разнообразие от машини за залепване и нарязване на торбички, пликове и чували от различни полимерни фолиа.

Конфекциониране на хартиени чанти

Paper-Bags-Making
Екстрапак е първата българска фирма, която от 2006 година насам произвежда хартиени чанти с автоматични линии. Към момента са инсталирани 3 серво-управляеми машини на италианската фирма Curioni Sun

Форматиране на хартия

Paper-Formatting
Хартията, необходима за производството, Екстрапак внася от Европа. Доставките пристигат на големи рула, понякога тежащи над 1 тон. Когато са необходими хартиени листа с точно определен размер, се използва машина за форматиране.

Офсетов печат

Offset-Printing
Офсетовият печат на хартиените чанти и кутии се извършва на нова, инсталирана през 2013 г., машина на немския производител Koenig & Bauer Group.

Листово ламиниране

Sheet-Lamination
За да се предаде гланцов, матов или друг ефект на повърхността на хартията се използва автоматична машина за топло листово ламиниране.

Щанцоване и топъл печат

Die-Cutting-Creasing-And-Hot-Printing
Хартиените листове, предназначени за чанти или кутии, се изрязват и биговат по точните очертания чрез автоматични или полуавтоматични машини. С тях се поставят и топлия или релефния печат.

Ръчни довършителни операции

Hand-Made-Paper
При производството на луксозни хартиени и полимерни чанти се налагат множество ръчни операции. Те се извършват с подходящите инструменти от квалифициран персонал.

Инсталация за нетъкан полипропилен

PP-Spunbound-machine
Производство на нетъкан полипропилен по технологията spunbound Екстрапак започва през 2014 г. Освен за собствените си нужди, фирмата го произвежда и за клиенти от България и региона.

Ситопечат върху текстил

Screen-Printing
За да получи печат с плътни цветове върху памучни и нетъкани торбички, Екстрапак използва ситопечат с водно-разтворими мастила.

Ултразвуково конфекциониране

UltraSonic
Екстрапак разполага с разнообразни машини за нарязване и ултразвуково ушиване на чанти от нетъкан и тъкан полипропилен.

Ръчно ушиване

Hand-Sewing
За да са здрави и с добър външен вид, торбичките и калъфите от текстил се нуждаят от перфектно ушиване. Затова Екстрапак осигурява на своите опитни шивачи модерни шевни машини и добри условия на труд.