Bags.BG
Bags.BG

Флексосийл, Би-калър и Полиекспанд


Екстрапак разполага с модерни трислойни екструдерни линии за производство на фолиа от полиолефини със специални характеристики. Във всеки слой на фолиото се смесват с голяма прецизност до 6 компонента. Това придава на двете повърхности и на сърцевината на полимерния филм различни полезни свойства и контрол над следните параметри:

  • максимална здравина,
  • разтегливост на опън,
  • съпротивление при триене,
  • матова или гланцова повърхност,
  • температура на залепване и др.

     

Флексосийл

Това е многослоен полимерен филм с изключителна здравина. Той е подходящ за пакетиращата промишленост, защото времето необходимо за термично залепване е много кратко. Прозрачността му е висока, а повърхността му може да бъде матова или гланцова. Произвежда се с дебелина между 25 µm и 80 µm, като стандартната е 40 µm или 60 µm.

Би-калър

С това име наричаме LDPE филми, които имат различен цвят от двете страни. Използват се като специален ефект при рекламните торбички. При производството на куриерски пликове се ползват Би-калър филми, с оцветен в непрозрачно черно, вътрешен слой.


Полиекспанд

Полиекспанд е марката на Екстрапак за трислоен полимерен филм, в чийто среден слой са генерирани множество газови мехурчета. Те създават интересна, различна визия на фолиото и увеличават неговата дебелина. Най-важния ефект от мехурчетата е повишената топлинна изолация, което прави полиекспанда предпочитан материал за икономичните хладилни чанти.